Stel uw vakantie samen:

Land:     Plaats:     Prijs:  Zoek mijn vakantie!

Reisverzekering Wintersport

Het afsluiten van een reisverzekering voor de vakantie wordt altijd aanbevolen. Tijdens een reis loopt men altijd risico om te maken te krijgen met onvoorziene gebeurtenissen. Het is dan wel zo prettig om te weten, dat de financiële gevolgen in dergelijke situaties in elk geval gedekt zijn. Bagage kan bijvoorbeeld gestolen worden, maar ook is het risico bijvoorbeeld aanwezig dat er tijdens de wintersport een uitglijder wordt gemaakt en men in het ziekenhuis belandt. Een reisverzekering voorziet in een groot aantal dekkingen, waarbij naar keuze aanvullende modules als medische kosten en wintersport erbij genomen kunnen worden. Bij een aantal verzekeraars maakt de wintersportdekking deel uit van de basisdekking van de reisverzekering.

Reisverzekering vergelijken
Bij de reisverzekering vergelijken is het eerst van belang om te bepalen welke dekking is gewenst. Wie nooit op wintersport gaat of aan onderwatersporten doet, zal daarvoor geen dekking hoeven af te sluiten. Ook kan de keuze worden gemaakt voor een reisverzekering met een dekking in Europa of een wereldwijde dekking. Het is dus verstandig om bij de keuze voor een reisverzekering te bepalen welke factoren risico's met zich meebrengen.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten
Daarnaast moet worden bepaald of de voorkeur wordt gegeven aan een kortlopende reisverzekering of aan een doorlopende reisverzekering. De keuze daarvoor kan gemaakt worden op basis van de duur van de vakantie en op grond van het aantal keren dat men op vakantie gaat in een jaar. Het is natuurlijk handiger om een doorlopende reisverzekering te nemen als er meerdere keren per jaar een vakantie of weekendje weg wordt geboekt. Dat is bovendien ook nog eens voordeliger. De verzekeraars bieden vrijwel altijd een basispakket, waarbij er zelf een aparte keuze voor aanvullende modules kan worden gemaakt. Let bij de reisverzekering vergelijken verder ook op de service die in noodsituaties wordt geboden net als op de afhandeling van schade.